Sakal Ekimi

Sakal ekimi tüm dünyada sık uygulanan saç ekiminin yüz bölgesine uygulanan çeşididir. Bazı sebeplerden ötürü erkeklerin sakallarında seyrelme ya da hiç olmama durumu meydana gelir. Sakal kaybı erkeklerin hormonlarında oluşan değişiklikler, cilt rahatsızlıklarına bağlı olabildiği gibi otoimmun rahatsızlıklarda da kayba neden olabilir.

Alopecia Areata adındaki deri hastalığı da sakalda dökülmelere neden olabilir. Yeni sakal çıkarmanın medikal ve yahut ta kozmetik bir tedavisi maalesef henüz mümkün değildir. Bu nedenle tek çözüm sakal ekimidir. Eskiden saç, sakal, bıyık gibi bölgelerde yaşanan dökülmelerin tedavisi yokken gelişen teknoloji ve tıp alanında yapılan yeniliklere bağlı olarak günümüz şartlarında artık bu gibi sorunlara çareler bulunmaktadır.

Sakal Ekim İşlemini Kimler Yapabilir?

· Sakalları seyrek olan kişiler,

· Çeşitli sebepler ile bıyığı hiç çıkmayan kişiler,

· Sakal bölgesinde kaza sonucu ya da başka sebepten ötürü yara vb. izi olan kişiler

Sakal Ekimi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sakal ekiminin ertesi günü kontrole gelmeniz gerekmektedir. Sonrasında tekrar pansumana gelmenize gerek kalmamaktadır. Yüzünüzü sizlere anlatılan şekilde yıkamanız gerekir.

Sakal ekimi işleminden yaklaşık olarak 15 gün sonra sakallarınızı kısaltabilirsiniz. Fakat saç kökleri henüz cilde tutunamaz. Bu kapsamda makas kullanırken dikkatli olunmalıdır. Ameliyattan 2 ya da 3 hafta sonra dökülme meydana gelmektedir. 2 ya da 3 ay sonra sakallarınız tekrar çıkmaya başlar. Bu kapsamda sakallar normal seyrinde uzamaya devam etmektedir. Sakal ekiminden 6 aylık bir süre sonra kökler tamamen cilde tutunmaktadır. Sonuç itibari ile sakalların normal döngüde uzamaya devam etmesi mümkün hale gelmektedir.

Sakal ekimi hizmetinden en iyi ve profesyonel bir şekilde yararlanmak isteyen bireyler bizimle iletişime geçerek en doğru bilgilere sahip olabilmektedir.

GermanUSATurkey